Casablanca: Vrouw voor de rechtbank die 4 huishoudsters mishandelde

marokko
2
26 apr '19
De vier huishoudster zijn Indonesische onderdanen.

Het Openbaar Ministerie in Casablanca leidde woensdag een 37-jarige vrouw voor de rechtbank die verdacht wordt van vermeende mishandeling en toebrengen van verwondingen aan vier buitenlandse huishoudsters, bericht het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN) middels een verklaring.

Een politieteam dat vreemdelingen in Marokko monitort had sporen van geweld ontdekt op het lichaam van een Indonesische onderdaan De werkgeefster was bezig om het verblijf van de huishoudster in Marokko te regulariseren. Het dossier van de vrouw werd vervolgens overgebracht naar een afdeling die zich richt op vrouwen die het slachtoffer zijn van geweld, om het noodzakelijke voorlopige onderzoek te beginnen, aldus de verklaring.

Het onderzoek bracht het bestaan aan het licht van drie andere slachtoffers met allen de Indonesische nationaliteit. Eén van hen had voorheen voor de vrouw gewerkt, maar was daar inmiddels gestopt, zij had al een klacht tegen de vrouw ingediend wegens geweld. De andere 2 vrouwen waren nog steeds werkzaam bij de vrouw.

Een rapport van de medische examinator bevestigde het bestaan van tekens en zichtbare sporen van geweld op de lichamen van de slachtoffers, voegt dezelfde bron toe.

© Redactie 2019
marokko
casablanca
mishandeling
huishoudsters
indonesisch
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?