Spanje bereidt zich voor op repatriëring van niet-begeleide minderjarige Marokkanen

marokko
1
27 apr '19
Spanje interviewt jongeren in de beginfase van een repatriëringsprogramma voor niet-begeleide minderjarige Marokkaanse kinderen.

De Spaanse en Marokkaanse regeringen hebben de eerste fase van een programma gelanceerd om niet-begeleide minderjarige Marokkaanse kinderen terug te laten keren naar Marokko. Het Openbaar Ministerie van Madrid heeft 23 jongeren opgeroepen om te worden geïnterviewd door een Marokkaanse delegatie, bericht de Spaanse krant El Pais.

Volgens de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken is het doel van de interviews om niet-begeleide minderjarigen te identificeren die zich momenteel in Spaanse opvangcentra bevinden en mogelijk in aanmerking komen voor repatriëring.

De Spaanse regering heeft benadrukt dat de terugkeer van minderjarigen vrijwillig is en dat zij geen minderjarigen repatrieert die niet naar Marokko willen terugkeren.

Het Spaanse netwerk van immigratie- en vluchtelingenhulp (Red Inmigracion) heeft zich fel gekant tegen de maatregel en tweette dat "het proces van deportatie onmiddellijk moet worden gestopt". Het netwerk beschreef het beleid als "oneerlijk en illegaal". "De regering van Pedro Sanchez moet onmiddellijk zijn acties terugdraaien."

Niet-begeleide Marokkaanse minderjarigen vertegenwoordigen 70 procent van de meer dan 7000 minderjarigen in de zorg van de regionale regeringen van Spanje, volgens gegevens van de Spaanse regering.

© Redactie 2019
spanje
marokko
minderjarigen
repatriering
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi