Egyptische Professor: 'Niet je werk verlaten voor salat Dhohr'

buitenland
37
1 mei '19
De Egyptische professor Amina Nasir aan de Al-Azhar Universiteit heeft moslims opgeroepen om te blijven werken tijdens het Dhohr (middag) gebed.

Amna Nasir, een professor in de islamitische filosofie aan de al-Azhar universiteit in Caïro en tevens lid van het Egyptische parlement heeft op 30 april een fatwa (een religieuze verklaring) uitgebracht waarin staat dat het verlaten van werk voor gebed ongepast is.

Nasir beweert dat het Dhohr gebed prima kan worden uitgesteld om te overlappen met Asr (middag) gebed. Ze deed de uitspraken in een telefoongesprek in het televisieprogramma "Public Opinion" gepresenteerd door Amr Abdel Hamid op het Tahrir Egyptian Network (TEN).

In plaats van het verlaten van het werk voor het gebed, riep Nasir alle kostwinnaars op om "toegewijd aan het werk te blijven" zoals door God is gevraagd, eraan toevoegend dat "liefde voor werk het bewijs is van iemands liefde voor Allah".

Ze voerde ook aan dat "de profeet (vzmh) de handen die hebben gewerkt kuste en zei dat het een hand is waar Allah en zijn profeet van houden."

© MAROKKO.NL 2019
opmerkelijk
egypte
al-azhar
amina nasir
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?