Eid al-Adha: ONSSA lanceert de identificatie van schapen en geiten

marokko
6
2 mei '19
Terwijl het begin van de Ramadan slechts een kwestie van dagen is, lanceert de Nationale Autoriteit voor voedselveiligheid (ONSSA) zijn identificatie-operatie voor schapen en geiten voor Eid al-Adha 1440 (2019).

De identificatie zal gratis door het ministerie van landbouw worden uitgevoerd. De geïdentificeerde dieren worden gemarkeerd met een gele lus op een van hun oren. Deze lus draagt ​​een uniek serienummer en de vermelding Eid al-Adha in het Arabisch.

De campagne moet het mogelijk maken "de herkomst van dieren te vergemakkelijken wanneer dat nodig is", zegt ONSSA. Bovendien zal het mogelijk zijn om hun oorsprong te achterhalen in het geval van een voedselschandaal.

Het aantal schapen en geiten die vorig jaar ter gelegenheid van Eid Al Adha 1439 (2018) zijn geslacht bereikte ongeveer 7 miljoen stuks. De veterinaire diensten van ONSSA hebben sinds 1 januari 2019 al meer dan 212.000 eenheden geregistreerd.

Groen vlees Vorig jaar klaagden veel burgers, ondanks de controles door ONSSA, over de kleur van het vlees. Het vlees kleurde groen na het snijden. De veterinaire diensten van het bureau moesten naar meer dan 400 gezinnen in heel Marokko afreizen om de dieren te onderzoeken.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
eid al-adha
identificatie
schapen
geiten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi