'Marokkaanse huishoudsters verbannen uit Ceuta'

marokko
6
2 mei '19
Huishoudsters en winkelmedewerkers worden vanaf vandaag de toegang tot Ceuta geweigerd zolang ze geen formeel arbeidscontract of werkvergunning hebben

De maatregel is ingevoerd op verzoek van de Spanjaarden en word gehandhaafd aan de Marokkaanse kant van de grens. Elke medewerker zal de grensovergang moeten kunnen verklaren met een formeel document. Voor honderden Marokkaanse huishoudsters en andere arbeiders in Ceuta wordt de toegang tot de stad ontzegd.

In januari hadden de autoriteiten in Ceuta de beslissing al genomen om het werk van de Marokkaanse vrouwen mèèr te gaan te reguleren. Degenen met een formeel arbeidscontract zijn sindsdien reeds geïdentificeerd, de registratie van alle andere werknemers is nog in volle gang maar belanden dus nu tussen wal en schip. De maatregel heeft dus verstrekkende gevolgen voor veel Marokkaanse vrouwen zonder formeel arbeidscontract, veel van hen zijn de enige kostwinner.

De reden voor deze maatregel komt volgens de Spaanse autoriteiten voort uit het streven om werknemers beter te organiseren en bovenal om hen te beschermen tegen uitbuiting van Spaanse werkgevers.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
ceuta
werkvergunning
arbeidscontract
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi