Premier Nieuw-Zeeland gaat trouwen

buitenland
1
3 mei '19
De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern en haar partner Clarke Gayford gaan trouwen. Ze hebben zich verloofd tijdens de paasvakantie, berichten Nieuw-Zeelandse media.

Het stel heeft al een dochtertje, de 10 maanden oude Neve. De 41-jarige Gayford, die een visprogramma presenteert, treedt op als huisvader. Zijn echtgenote (38) bestuurt ondertussen het land. 

Ardern is de tweede gekozen regeringsleider in de geschiedenis die een kind kreeg tijdens haar ambtsperiode. Alleen de voormalige Pakistaanse premier Benazir Bhutto ging haar voor.

Het is niet bekend wie het aanzoek heeft gedaan. Ardern zei eerder tijdens een interview met de BBC dat ze zich niet kon voorstellen dat ze haar partner ten huwelijk zou vragen. Ze grapte dat Gayford er dan wel erg makkelijk vanaf zou komen.

Christchurch De Nieuw-Zeelandse premier maakt wereldwijd veel indruk en kreeg veel lof om haar reactie op de bloedige aanslagen in Christchurch. Zo zocht ze snel contact met de nabestaanden van de slachtoffers, besloot ze voor alle slachtoffers de begrafeniskosten te betalen en riep ze op de naam van de terrorist niet meer te noemen: "Hij mag dan uit zijn geweest op beruchtheid, maar wij zullen hem hier in Nieuw-Zeeland niets geven. Zelfs zijn naam niet."

© ANP 2019
nieuw-zeeland
jacinda ardern
paasvakantie
benazir bhutto
aanslag
christchurch
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi