Good Country Index: Marokko 77e plaats. Nederland op nummer 2

marokko
54
3 mei '19
Hoe draagt ​​Marokko bij aan de planeet en het menselijk ras door middel van beleid in vergelijking met omliggende landen?

Uitgebracht begin april, rangschikte de Good Country Index 153 landen op basis van hoe deze bijdragen aan het algemene welzijn van de mensheid. Marokko staat op de 77e plaats in de meest recente editie van de index. De lijst is ontwikkeld door de Britse onafhankelijke beleidsadviseur Simon Anholt. Marokko staat op de tweede plaats in Noord-Afrika, vierde in de Arabische wereld en achtste in Afrika.

Zuid-Afrika stond bovenaan de lijst van Afrikaanse landen, gevolgd door Mauritius, Kenia, Uganda, Tunesië, Malawi en Senegal. De Verenigde Arabische Emiraten staan ​​op de eerste plaats in de Arabische wereld, gevolgd door Tunesië en Koeweit. Wereldwijd staat Finland op de eerste plaats, Nederland op de tweede plaats en Ierland op de derde plaats, terwijl Mauritanië, Libië en Irak respectievelijk de laatste drie plaatsen innamen.

De resultaten, gebaseerd op gegevens van de VN en andere internationale organisaties, rangschikken landen in zeven categorieën. De index meet wat elk land bijdraagt aan 'het algemeen welzijn' en wat daarvoor nodig is in verhouding tot het BNP en de omvang van het land. Volgens de index is een goed land 'een land dat de belangen van zijn eigen volk dient, zonder de belangen van mensen in andere landen te schaden - en bij voorkeur door het bevorderen van vooruitgang'.


Wetenschap & Technologie
Cultuur
Internationale Vrede & Veiligheid
Wereldorde
Planeet & Klimaat
Welvaart & Gelijkheid
Gezondheid & Welzijn
Algemene score

© MAROKKO.NL 2019
marokko
good country index
simon anholt
wereldorde
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?