Netanyahu kondigt aanvallen op Gaza aan

buitenland
26
5 mei '19
De Israëlische premier Netanyahu heeft grootschalige aanvallen op de Gazastrook aangekondigd. Ook stuurt hij extra tanks, geschut en troepen naar de grens tussen Israël en de Gazastrook.

Zeker zeven Palestijnen kwamen zaterdag om het leven, onder wie een zwangere Palestijnse vrouw en haar 14 maanden oude kind. In de kustplaats Ashkelon werd een Israëliër gedood toen zijn huis werd getroffen door een raket vanuit Gaza. Volgens de Times of Israel gaat het om het eerste Israëlische slachtoffer in het conflict met de Palestijnen in de Gazastrook sinds 2014.

De afgelopen dagen is het geweld weer opgelaaid. Sinds vrijdag zouden vanuit Gaza raketten zijn afgevuurd, die grotendeels werden onderschept door het afweersysteem Iron Dome. Het Israëlische leger bestookte 220 Palestijnse doelen. Een van de door de zionisten getroffen gebouwen zou een inlichtingenkantoor zijn van de radicale islamitische Hamas. In het gebouw was echter een afdeling van het Turkse staatspersbureau Anadolu gehuisvest. De Turkse minister van Buitenlandse Zaken noemde de aanvallen van Israël ,,buitenproportioneel'' en riep de internationale gemeenschap op actie te ondernemen.

© ANP/Marokko.nl 2019
gaza
netanyahu
palestina
gazastrook
israel
hamas
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi