Twee nieuwe textielfabrieken in Tanger: 2200 banen

buitenland
1
6 mei 18:29
De groep Vita Couture Diprints heeft in Tanger twee textielfabrieken geopend om haar mode-activiteiten in Marokko te versterken.
De groep is voor veel merken actief bij het ontwerp, de ontwikkeling en de productie van dames- en meisjekleding, en accessoires. De fabriek genaamd Vita Couture produceert confectiekleding, verdeeld over 20 productielijnen.

Voor de fabriek zal het bedrijf 2.200 mensen aanwerven. Door de grote productiecapaciteit van de fabriek zal de groep in staat zijn om te voldoen aan de grote vraag van internationale modemerken en kunnen concurreren met Spaanse en Turkse fabrieken. Alle geproduceerde kleding is bestemd voor export naar het buitenland. De tweede fabriek specialiseert zich in het digitaal drukken van textiel en is een joint venture met het Spaanse textielbedrijf Santandarina. Deze fabriek zal 110 mensen in dienst hebben.

De minister van Industrie, Investeringen, Handel en Digitale Economie, Moulay Hafid Elalamy, verklaarde dat de activiteiten van de fabriek in overeenstemming zijn met de huidige strategie van Marokko om de textielindustrie verder te ontwikkelen, door de productiecapaciteit te verhogen en de 'fast-fashion-activiteiten' te diversifiëren.

De textielexportindustrie is van strategisch belang voor Marokko en groeit de laatste zeven jaar hevig. Het is één van de belangrijkste bijdragers aan de nationale bedrijfsactiviteiten. De textielsector bereikte in 2018 een waarde van 38 miljard DH, zorgt voor meer dan 79.000 banen en exporteert naar 75 landen.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
mode
textiel
export
confectie
banen
tanger
vita couture diprints
moulay hafid elalamy
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
vahid halilhodžić
libië
oujda
vriendschappelijk
stade honneur
turkije
syrië
psv
raja
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi