RSB Berkane verslaat Sfaxien en plaatst zich voor Finale CAF Confederations cup

1
6 mei '19
RSB Berkane heeft een 2-0 verlies thuis goedgemaakt door 3-0 te winnen van CSS Sfaxien in een uitverkocht Stade Municipal de Berkane.

RSB verloor uit met 2-0  van de Tunesiers en leek het een zware opgave te worden om alsnog de finale te bereiken van de CAF Confederations cup.

Berkane begon fel en sterk aan de wedstrijd en kreeg in de 8e minuut al een strafschop die benut werd door Kodjo Laba. Na de 1-0 zette de Marokkanen veel druk en dat resulteerde in grote mogelijkheden die er net niet ingingen. na 17 minuten kreeg RSB een vrije trap van circa 30 meter en het was Namsaoui die met een kanonskogel in de kruising voor de 2-0 tekende.

Vlak voor rust was het de Burkinese International Dayo die met een fraaie beweging in de zestien twee verdedigers in de luren legde en de 3-0 inschoot. RSB Berkane schrijft hiermee historie, omdat het voor het eerst in haar bestaan de finale haalt van een Afrikaanse kampioenschap voor clubteams.