Meer dan 3 miljard aan inkomsten door autovignet

buitenland
0
6 mei 22:48
De inkomsten door de autosticker stegen tussen 2017 en 2018 met 34% tot 3,16 miljard DH tegen 2,4 miljard DH het jaar ervoor.
De toename is voornamelijk toe te schrijven aan de invoer van de extra belasting op zware vrachtwagens. Deze belasting, opgenomen in de autosticker in 2018, leverde 566,7 miljoen DH extra op. Een andere oorzaak is dat het sinds kort mogelijk is je vignet online af te rekenen op mavignette.ma. Het online platform heeft met 1 miljoen transactie meer 1.1 miljard DH opgehaald in 2018. 81% van de betalingen gebeurde met een Credit Card.

De digitalisering van overheidsdiensten en de ontwikkeling van elektronische betalingen zijn in Marokko in volle gang. Vooral dankzij het betaalplatform Fatourati. Het maakt het mogelijk om de BTW en inkomstenbelasting te innen, maar ook de facturen van de exploitanten van telecomdiensten, NUTS bedrijven en andere openbare diensten. Voor 2018 werd 85% van de belastingen online betaald via dit platform, oftwel 120 miljard DH van de in totaal 149,8 miljard DH, volgens stukken gepubliceerd door L'Economiste.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
belastinginkomsten
automatisering
autovignet
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
vahid halilhodžić
libië
oujda
vriendschappelijk
turkije
gabon
stade honneur
psv
syrie
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi