Qatar schenkt 480 miljoen aan Palestijnen

buitenland
0
7 mei '19
Na de escalatie van geweld in de Gazastrook, stelt Qatar 480 miljoen dollar (ongeveer 428 miljoen euro) aan financiële hulp ter beschikking aan de Palestijnen.

Het geld is bestemd voor de Westelijke Jordaanoever en Gaza en moet de Palestijnen helpen in hun levensbehoeften te voorzien, zei het ministerie van Buitenlandse Zaken van Qatar dinsdag. Van het geld zou 300 miljoen dollar naar de Palestijnse Autoriteit gaan als subsidies en leningen voor onderwijs en gezondheidszorg, aldus de verklaring. Nog eens 180 miljoen is bestemd om dringende humanitaire hulp van de VN te ondersteunen en het onderhouden van het elektriciteitsnet.

Qatar heeft goede relaties met Hamas die over de Gazastrook regeert. Het emiraat heeft een paar maanden geleden al ongeveer 13 miljoen euro beschikbaar gesteld voor hulpprojecten in Gaza.

Washington heeft alle bilaterale Amerikaanse hulp beëindigd na het verbreken van de contacten door de Palestijnen. Dat gebeurde nadat de VS in 2017 de betwiste stad Jeruzalem als de hoofdstad van Israël had erkend.

© ANP 2019
qatar
jeruzalem
gaza
palestina
israel
westelijke jordaanoever
hamas
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi