In 10 jaar vluchtten 58.441 Marokkaanse immigranten naar Europa

marokko
4
8 mei '19
Vanuit Algerije maakten 51.483 personen de overtocht

Dit blijkt uit statistieken en cijfers van de Europese Unie en de Spaanse regering over het aantal migranten dat in het laatste decennium vanuit Marokko en Algerije de "begraafplaats van de Middelandse Zee" overstaken.

Van het totaal van 58.441 Marokkanen hebben er 44.384 Marokkanen de overtocht gemaakt in de afgelopen vier jaar. Hoewel de ernst van de sociale, economische en politieke crisis de laatste jaren juist in Algerije is toegenomen als gevolg van de dalende olieprijzen en alle onrust omtrent de vertrekkende president Abdelaziz Bouteflika, is het aantal Algerijnse migranten die sinds 2009 in Europa zijn aangekomen lager dan hun Marokkaanse tegenhangers.

Behalve economische, sociale en politieke problemen, schreef het onderzoek de toename van het aantal Marokkanen ten opzichte van de Algerijnen toe aan de geografische nabijheid van Marokko tot Spanje.

Recente Spaanse cijfers die door het Europees persagentschap zijn gepubliceerd onthullen dat in de eerste maanden van dit jaar 6.150 illegale immigranten de overtocht maakten aan boord van 212 "doodsboten". Een stijging van 58% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Wat het dodental betreft, rapporteerde de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) 137 doden/vermiste migranten tussen 1 januari en 2 mei op weg naar Spanje via de westelijke route van de Middellandse Zee. De meest dramatische maand was januari, waarin 62 doden/vermisten werden genoteerd; 19 in februari; 53 in maart; en twee in april.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
illegale migratie
ceuta
melilla
algerije
doodsboten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi