Spaanse televisie interviewt Marokkaanse Karkoubi-dealer 'Escobar'

marokko
0
3 mei '19
De camera's van de Spaanse TV-zender Cuatro ontmoeten de Marokkaanse "Pablo Escobar" in Tanger. De bijnaam heeft de dealer zelf uitgekozen

"Escobar's" mannen ontmoeten de journalist in een verlaten huis vlakbij een begraafplaats. Gewapende mannen houden de wacht terwijl de drugsdealer onherkenbaar het interview aflegt. Hij beweert dat de drugs die hij verkoopt, voornamelijk Clonazepam, afkomstig zijn uit Spaanse apotheken. De pillen worden aangekocht voor 15DH en worden illegaal doorverkocht op de Marokkaanse markt voor 55DH.

Hij beweert maandelijks ongeveer 36.000 pillen te verkopen. In totaal zou hij dus maandelijks meer dan 180.000 euro in zijn zak steken. Terwijl de man zijn verhaal voortzet, veroorzaakt een onbekend geluid lichte paniek. De journalist schrikt en denkt heel even dat de politie op de loer ligt, maar de dealer stelt hem gerust. "Rustig maar, we zijn hier op mijn territorium".

De dealer, die ook de bijnaam "de koning van Karkoubi" draagt zegt dat de drug overal wordt gerbruikt in Marokko. Van Tanger tot de Sahara. Volgens hem zijn het voornamelijk jongeren, zowel jongens als meisjes die de drugs gebruiken, "vooral jongeren met familie-, en relatie-problemen." aldus de dealer. "De drug kan jongeren aanzetten tot seksueel geweld van hun moeders of zussen, en zelfs om ze te doden. Ik kan voor minimaal vijf jaar de gevangenis in als ik wordt gepakt." vervolgt hij.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
escobar
karkoubi
interview
drugsdealer
spaanse tv
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?