Sprookje Ajax ten einde in knotsgekke return in Amsterdam

0
9 mei '19
Ziyech en co zijn uitgeschakeld door Tottenham Hotspur in een knotsgekke wedstrijd in de Amsterdam Arena.

Aanvankelijk begon de wedstrijd voortvarend voor de Amsterdammers, omdat Ajax al vroeg op 1-0 kwam door een kopbal van De Ligt. Voor rust was het Ziyech die op aangeven van Tadic met een knappe schot in de rechterhoek wist te schieten en voor de 2-0 tussenstand zorgde.

In de tweede helft begon Tottenham sterk en hanteerden ze een extreem hoog tempo dat resulteerde in veel balbezit en kansen op de helft van Ajax. In de 55e minuut werd het 2-1 door Lucas Moura die na een flitsende counter de bal achter Onana wist te schieten. Vier minuten later zorgde Moura na gestuntel in de defensie van Ajax met een knappe actie voor de 2-2 en groeide Tottenham steeds meer en meer in de wedstrijd.

Pas in de 95e minuut was het weer Moura die de bal kreeg van Delle Alli en deze met een droge knal achter Onana wist te schieten. Hiermee eindigde de wedstrijd en ook het sprookje van Ziyech, Mazraoui en Labyad in de Champions League. Tottenham speelt op 1 juni de finale tegen Liverpool in de Wanda Metropolitano in Madrid.