Koning lanceert in Rabat nationaal project voedselhulp 'Ramadan 1440'

marokko
14
9 mei '19
Dit jaar is de 20e editie van het project welke bedoeld is om de meest kwetsbare groepen in Marokko te helpen.

Koning Mohammed VI gaf woensdag in El Qamra, Yaâcoub Al Mansour in Rabat, het startsein voor het project. Het project kost jaarlijks zo'n 70 miljoen DH en helpt meer dan 2,5 miljoen mensen in 500.300 huishoudens, verdeeld over 83 provincies. Meer dan 400.000 van deze huishoudens bevinden zich buiten de stedelijke gebieden.

Het project is bedoeld om de meest kwetsbare groepen zoals weduwen, ouderen en mensen met een handicap te helpen. Het project wordt uitgevoerd onder leiding van de Stichting Mohammed V voor Solidariteit.

Voor project worden duizenden mensen gemobiliseerd bestaande uit maatschappelijk werkers en vrijwilligers, waaronder veel jonge studenten. De uitvoering van het initiatief is onderworpen aan controles, op zowel lokaal als provinciaal niveau. Op locatie wordt toezicht gehouden op de levering aan de distributiecentra, de identificatie van begunstigden en de distributie van de levensmiddelen. 

Het nationale kantoor voor voedselveiligheid (ONSSA) houdt toezicht op de kwaliteitscontrole van gedistribueerde voedingsproducten. De operatie "Ramadan 1440" is slechts één van de initiatieven ondernomen door Koning Mohammed VI om de cultuur van solidariteit en duurzame maatschappelijke ontwikkeling te bevorderen, in overeenstemming met de waarden en voorschriften van de Islam.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
ramadan
ramadan 1440
voedselhulp
mohammed vi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?