Nationale MKZ-programma wordt uitgebreid naar schapen en geiten

marokko
1
9 mei '19
Onderzoek heeft de aanwezigheid van het mond- en klauwzeervirus bij schapen en geiten aangetoond

Het virus heeft dezelfde moleculaire karakterisering als de virale stam (O/EA-3) die begin 2019 in het oosten van Afrika is waargenomen. De betrokken regio's zijn voornamelijk Fès-Meknès, en Rabat-Salé-Kenitra.

De onderzoeken zijn uitgevoerd door de veterinaire diensten van ONSSA (Nationaal orgaan voor voedselveiligheid) die verantwoordelijk is voor de toezicht op de gezondheidstoestand van de nationale rund-, schapen- en geitenpopulatie. Het vaccinatieprogramma heeft het tot dusver mogelijk gemaakt om de ziekte bij rundvee op nationaal niveau te beheersen, met name door de wijdverspreide vaccinatie van de rundveestapel, die meer dan 3 miljoen runderen telt. Het programma zal vanaf juni worden uitgebreid naar schapen en geiten nadat het huidige vaccin is aangepast aan de nieuwe virale stam.

Mond-, en klauwzeer is een ziekte die specifiek bij dieren voorkomt en is niet overdraagbaar op de mens, stelt ONSSA in haar verklaring, en geeft verder ook aan dat de gezondheidstoestand van runderen, schapen en geiten over het algemeen bevredigend is en dat ze gezondheidssituatie op de voet blijven volgen.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
onssa.
schapen
geiten
mkz
runderen
eid al-adha
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi