Stakingen bagage personeel nekt RAM-vluchten

buitenland
1
9 mei 18:09
Sinds 15 april staakt het bagage personeel op de 18 luchthavens van Marokko. Resultaat; lange wachttijden en vertraagde vluchten.
De oorzaak van de staking komt door een geschil tussen Royal Air Maroc (RAM) en GPI, het bedrijf dat door de dochteronderneming RAM Handling wordt ingezet voor het afhandelen van de passagiersbagage. Ondanks de aankondigde werkhervattingen op 4 mei worden er nog meldingen gemaakt van "geïsoleerde acties" waarbij bagagepersoneel het werk neerlegt.

Het is inmiddels drie weken geleden dat bij passagiers en toeristen van over de hele wereld die via Marokkaanse luchthavens reizen het geduld op de proef wordt gesteld als gevolg van de stakingen die op 15 april zijn gestart. Beide partijen beschuldigen elkaar van het niet naleven van de voorwaarden van het contract. RAM beschuldigt GPI van het vrijwillig vertragen van de dienst en de vluchten. GPI bekritiseert op zijn beurt de luchtvaartmaatschappij voor het opleggen van een overbelast schema zonder aanvullende compensatie.

"Het is een onaangekondigde en dus illegale staking. Het conflict bevindt zich binnen het bedrijf GPI zelf met zijn werknemers. GPI is slechts verantwoordelijk voor een bepaald deel van de activiteiten van de dochteronderneming van RAM, inclusief de bagage". legt een bron uit. tegenover TelQuel.

Beide partijen kwamen overeen om op 4 mei aan de onderhandelingstafel te gaan zitten. Het einde van de staking werd zelfs aangekondigd. Er zijn echter nog steeds problemen met bagagebeheer op Marokkaanse luchthavens. Dit komt volgens een woordvoerder van Office National Des Aéroports (ONDA) door "geïsoleerde incidenten" en zegt verder dat "een sociale dialoog gaande is tussen de verschillende belanghebbenden om tot een oplossing te komen", maar erkent tegelijkertijd dat zij geen informatie hebben over een snelle overeenkomst tussen RAM en haar onderaannemers.

Intussen is de reiziger de dupe. "We zaten op een RAM-vlucht en we gingen op tijd aan boord. Na een uur wachten werd ons verteld dat er een staking gaande was en dat daardoor vertraging werd veroorzaakt door afwezigheid van de bagage" zegt een reiziger. "We hebben drie uur gewacht zonder enige uitleg, het vliegtuig landde om 13:50 uur en we ontvingen ons bagage pas om 17.30 uur, het is schandalig!", Aldus een andere geïrriteerde passagier.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
ram
gpi
stakingen
vlucht
bagage
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
gabon
vriendschappelijk
vahid halilhodžić
turkije
syrië
islamitisch onderwijs
cornelius haga lyceum
racisme
golaso
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi