Peugeot Group opent autofabriek in Kenitra

economie
4
9 mei 18:16
Het Franse automobielbedrijf Peugeot Societe Anonyme (PSA) gaat een autofabriek openen in Kenitra, Marokko, ter waarde van MAD 6 miljard.
PSA produceert automerken waaronder Citroën, Peugeot en DS Automobiles. De exacte openingsdatum van de fabriek is nog niet bevestigd, maar volgens de Marokkaanse krant L'Economiste, zal Carlos Tavares, de directeur van PSA, binnenkort naar Marokko afreizen voor de officiële bekendmaking.

PSA is momenteel aan het rekruteren voor de fabriek in Kenitra om ervoor te zorgen dat deze op volle kracht draait wanneer deze straks open gaat. PSA zit als sinds 2017 in Marokko en heeft toen als pilot een importcentrum geopend in Casablanca voor Peugeot-, Citroën-, DS- en Opal-auto's, evenals een onderzoek- en ontwikkelingscentrum. PSA gaat nu dus ook echt auto's bouwen in Marokko. De eerste auto zal in juli worden geassembleerd.

Kenitra
De fabriek in Kenitra zal voornamelijk de kleinere voertuigen gaan produceren, zoals de nieuwste Peugeot 208. Het bedrijf streeft ernaar om 20.000 auto's te produceren in 2019. Volgend jaar wordt dit opgeschroefd naar 100.000 auto's. Op de lange termijn heeft PSA zelfs een beoogd productiedoel van 200.000 auto's per jaar. De auto's zijn voornamelijk bestemd voor export naar Afrika, maar ook naar het Midden-Oosten en Turkije.

Marokko grootste autoproducent in Afrika
Tussen 2012 en 2018 verhoogde Marokko nadat Renault een fabriek in Tanger opende de productie van 50.000 naar 400.000 auto's per jaar. Het Chinese bedrijf BYD heeft ook plannen om een fabriek in Marokko te openen. Marokko streeft ernaar om de productie op te schroeven naar 1 miljoen auto's per jaar in 2022. Met de komst van de nieuwe fabriek in Kenitra zal de productiecapaciteit van Marokko al 700.000 auto's per jaar bereiken (500.000 voor Renault en 200.000 voor PSA).
© MAROKKO.NL 2019
marokko
psa
peugeot
citroën
kenitra
autofabriek
renault
byd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
vahid halilhodžić
libië
oujda
vriendschappelijk
turkije
gabon
stade honneur
psv
syrie
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi