Marokkaanse karkoubi-Escobar: Spaanse zender ontkent claim DGSN

marokko
1
9 mei '19
De Spaanse zender heeft onlangs een interview uitgezonden met een man in Tanger die claimt de Marokkaanse Escobar te zijn. Volgens DGSN ging het echter om een door de zender omgekochte parkeerwachter.

Vorige week was Boro Barber, journalist voor de Spaanse TV-zender Cuatro, met een cameraploeg in Tanger voor een interview met de Marokkaanse "Pablo Escobar". De bijnaam heeft de karkoubi-dealer zichzelf gegeven. In het interview schept de man op over zijn drugsimperium en vertelt vol trots over de ruim 36.000 pillen die hij maandelijks verkoopt, en daarmee maandelijks zo'n slordige 180.000 euro in zijn zak stopt. De dealer schoof verder ook niet onder stoelen of banken dat hij het niet erg vindt om te verkopen aan jonge kinderen en dat hij zichzelf ontastbaar acht.

Na het zien van de documentaire besloot DGSN (Directoraat-Generaal voor Nationale Veiligheid) een onderzoek in te stellen. De dealer en de handlanger zijn aangehouden en "Escobar" zegt dat hij door de Spaanse zender is betaald om zich voor te doen als drugsdealer en dat hij zelf gewoon een parkeerwachter is.

In een verklaring naar El Pais zegt het bedrijf Unicorn, de productiemaatschappij die het interview heeft geproduceerd, verrast te zijn door de verklaring van de Marokkaanse politie. De woordvoerder van Unicorn zegt verder te snappen dat in het interview veel waarheden worden verteld waar de autoriteiten zich ongemakkelijk bij voelen, en dat ze niemand hebben betaald. Unicorn claimt ook dat de dealer de pillen heeft laten zien waar hij zogenaamd maandelijks de 180.000 euro mee verdient.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
dgsn
pablo escobar
karkoubi
spaanse tv
cuatro
drugsdealer
boro barber
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?