Saudi-Arabië: Autoriteiten staan shisha toe in café's en restaurants

buitenland
7
10 mei '19
Saoedische autoriteiten hebben het voorstel omtrent de bevoorrading van de waterpijp voor de horeca goedgekeurd.

Tijdens de eerste sessie sinds aanvang van de Ramadan hebben Saoedische autoriteiten de bevoorrading van shisha voor café's en restaurants goedgekeurd, meldde de Saoedische krant Ajel.

De voorwaarde voor de goedkeuring is het invoeren van het hoge tarief van 100% verbruiksbelasting (accijns) voor de leveranciers. Daarnaast is gebruik van het product niet toegestaan voor personen jonger dan 18 jaar. 

Het besluit is in overeenstemming met het hervormingsplan Vision 2030 van de Saudische kroonprins Mohammed Bin Salman om het Saoedische Koninkrijk meer open te stellen voor de rest van de wereld. Recent heeft het streng islamitische land al bepaald dat vrouwen mogen autorijden en is het verbod op bioscopen en artistieke festivals opgeheven.

In het voorstel wordt gek genoeg niet verwezen naar het huidige verbod op shisha in openbare ruimtes. Een wet tegen het nuttigen van de waterpijp in de openbare ruimte is al heel lang van kracht in Saoedische steden, maar sinds 2012 ook in Jeddah, dat bekend staat als meer sociaal-liberaal dan de hoofdstad Riyadh.

© MAROKKO.NL 2019
saoedi-arabie
shisha
mohammed bin salman
hervormingsplan
vision 2030
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi