Marrakech: piloot en drie artsen betrokken bij illegale abortuszaak

buitenland
2
10 mei 14:08
De piloot voorzag de artsen van illegale drugs uit Spanje die de abortus mogelijk maakte
De piloot gebruikte de vluchten voor zijn werk als dekmantel voor de aankoop van illegale drugs. De piloot kocht o.a. de drug Artotec, een medicijn dat reumatische aandoeningen behandelt en sinds juni niet meer te koop is vanwege het illegale gebruik bij abortusoperaties. 

De 24-jarige piloot, die in het laatste jaar van de opleiding bij de koninklijke vliegclub in Marrakech zit, ontmoette de medeplichtige arts (34) op een feest in Marrakech, waar ze besloten om samen dit lucratieve handeltje te beginnen.

De illegale praktijken kwamen aan het licht nadat twee meisjes, die zelf vervolgd werden voor het laten verrichten van illegale abortussen, hun arts aanwezen als medeplichtige. De arts ontkende aanvankelijk alle betrokkenheid maar moest bekennen nadat de politie alle belastende bewijzen tegen hem had voorgelegd. De arts heeft met de hulp van twee andere artsen uit zijn praktijk de behandelingen uitgevoerd.

De piloot en de dokter zijn in voorlopige hechtenis, de twee meisjes werden op borgtocht vrijgelaten.

Een onderzoek dat in 2016 werd uitgevoerd door de Marokkaanse Vereniging voor Gezinsplanning (AMPF), heeft aangetoond dat het aantal vrouwen bij wie in Marokko onveilige abortus wordt uitgevoerd jaarlijks tussen de 50.000 en 80.000 ligt. Onveilige abortus is verantwoordelijk voor ongeveer 4,2% van de moedersterfte en 5,5% van de sterfgevallen als gevolg van directe complicaties na de bevalling.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
marrakech
dokter
piloot
abortus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
algerije
gabon
chan 2020
vriendschappelijk
berkane
turkije
islamitisch onderwijs
cornelius haga lyceum
rico verhoeven
chan2020
atlasleeuwen
frmf
casablanca
politie
marrakech
team marokko
tanger
ajax
iran
golaso
spanje
daesh
dgsn
moord
mohammed vi