Marokkaans vliegtuig in Soedan onderschept met 241kg goud aan boord (video)

buitenland
12
10 mei 16:12
De Soedaneze autoriteiten hebben donderdag 241kg goud uit een Marokkaans vliegtuig in beslag genomen en zijn een onderzoek naar mogelijk illegale smokkel gestart.
Het vliegtuig vertrok uit de staat Nile River en landde in de Soedaneze hoofdstad Kartoem, aldus generaal Othman Mohamed van de Soedaneze Rapid Support Forces (RSF). "Slechts 93 van de 241kg was goedgekeurd voor export. De status van de resterende hoeveelheid was onbekend.", vervolgt hij.

Het goud is overgebracht naar de Soedaneze centrale bank, zodat deze de nodige wettelijke maatregelen kan treffen. De generaal deed verder geen uitspraken over de naam van het Marokkaanse bedrijf dat het goud exporteerde en gaf geen verdere details dan dat het bedrijf wettelijk geregistreerd was om in Soedan te opereren.

Goudwinning is één van de belangrijkste bronnen van vreemde valuta in het land, dat ongeveer 100 ton goud per jaar produceert. Naar schatting wordt ongeveer 70 procent van de productie illegaal naar het buitenland gesmokkeld omdat producenten proberen om regels te omzeilen die vereisen dat zij het goud in lokale valuta aan de centrale bank verkopen tegen een prijs die ver beneden de zwarte marktprijs ligt.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
soedan
kartoem
goud
smokkel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
gabon
vriendschappelijk
vahid halilhodžić
turkije
syrië
islamitisch onderwijs
cornelius haga lyceum
racisme
golaso
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi