3 moslima slepen Amazon voor rechter wegens discriminatie op de werkvloer

buitenland
2
10 mei '19
Drie moslima beweren dat Amazon ze onterecht heeft gestraft na het aankaarten van discriminatie op de werkvloer

Medewerkers van één van Amazon's pakhuizen in Minnesota dienden woensdag een federale klacht in wegens religieuze discriminatie op de werkvloer en voor vergelding voor het organiseren van een protestactie eind vorig jaar.

De Somalische vrouwen die voor Amazon werken in de Shakopee, Minnesota-faciliteit beweren dat ze bang waren om pauzes te nemen om te bidden uit angst voor "write-ups" (disciplinaire citaten) die kunnen leiden tot ontslag. Eén van de vrouwen was zo bang voor represailles dat ze "stopte met het verrichten van de wassing voor het gebed, haar vasten verbrak en zelfs stopte met naar de wc te gaan." De klacht beweert verder dat Amazon voornamelijk blanke werknemers promoot en gunstigere taken geeft.

Een woordvoerder van het bedrijf zegt dat het bedrijf dit jaar juist stappen heeft ondernomen als voorbereiding op de Ramadan, inclusief ontmoetingen met islamitische werknemers, inclusie- en diversiteitstrainingen, gebedskleden beschikbaar stellen en het aanbieden van extra onbetaalde pauzes en ploegendiensten.

De serieuze beweringen over discriminatie op de werkvloer worden echter niet aangekaart door het bedrijf. Één van de vrouwen betrokken bij de klacht beweert dat blanke werknemers genoeg doorgroeimogelijkheden aangeboden krijgen binnen het bedrijf, "deze kansen werden zwarte moslimarbeiders regelmatig geweigerd, waaronder ikzelf. In plaats daarvan gaf Amazon er de voorkeur aan om Somaliërs te beperken tot het inpakken van vooral zwaardere spullen."

© MAROKKO.NL 2019
amazone
moslima
islamofobie
discriminatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi