Strengere regels energiedrankjes Marokko

buitenland
16
11 mei 11:11
De nieuwe regels richten zich behalve op frisdranken en fruitdrank, voornamelijk op de etikettering van energiedrankjes.
ONSSA heeft nieuwe richtlijnen opgesteld voor fabrikanten van vruchtendranken, frisdrank, limonades, gearomatiseerde dranken, dranken op basis van melk, thee, koffie en energiedrankjes. De richtlijnen lijken zich echter vooral te richten op het laatste.

Behalve dat het voor consumenten veel duidelijker moet zijn welke producten er in het eindproduct verwerkt zitten stelt ONSSA (de Marokkaanse voedingswaren autoriteit) nu ook dat producenten van energiedrankjes consumenten duidelijker moet wijzen op de gevaren van energiedrankjes. Zo moet veel duidelijker te lezen zijn dat de drankjes ongeschikt zijn voor zwangere vrouwen, diabetici, mensen jonger dan 18 jaar en mensen die gevoelig zijn voor cafeïne.

Energiedrankjes leiden wereldwijd vaak tot gezondheidsklachten bij tieners. De energiedrankjes veroorzaken hartkloppingen, slaapstoornissen, druk gedrag en maagklachten bij tieners. Om die reden mogen de drankjes niet gemengd zijn met alcohol en niet groter zijn dan 500 ml. Consumptie moet prominent worden afgeraden tijdens intensieve lichaamsbeweging, en ook moet veel duidelijker zijn wat voor effect de drankjes hebben op je hart-, en slaapritme.

Producenten hebben nog 12 maanden om voorradige producten te verkopen, daarna moeten alle producten aan de nieuwe regels voldoen.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
onssa
energiedrank
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
vahid halilhodžić
libië
oujda
vriendschappelijk
turkije
stade honneur
gabon
syrie
raja
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi