Imlil moorden: 3 jaar gevangenisstraf voor delen WhatsApp video

marokko
1
11 mei '19
In Salé is een taxichauffeur tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld omdat hij via WhatsApp een video van de moorden in Imlil had gedeeld.
Het proces tegen iedereen die op welke manier dan ook betrokken was bij de moord op de twee Scandinavische toeristen in december 2018 in Imlil in de regio Marrakech is in volle gang. De rechtbank veroordeelt de taxichauffeur tot een gevangenisstraf van 3 jaar voor het delen van de lugubere videos via WhatApp met buren en vrienden. Eerder werd al een Zwitserse staatsburger veroordeelt tot een gevangenisstraf van tien jaar.

Het openbaar ministerie eiste aanvankelijk een gevangenisstraf van acht jaar. Het OM vindt dat het delen van de video hetzelfde is als het verspreiden van de terroristische ideologie. Het proces tegen de andere beklaagden in deze zaak is nog gaande. De zaak stond oorspronkelijk gepland op 2 mei, maar een rechter in Sale heeft het proces van de 24 verdachten uitgesteld tot 16 mei. Volgens het Marokkaanse 2M is het proces uitgesteld zodat de advocaten van de verdediging meer tijd hebben om zich voor te bereiden.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
marrakech
sale
imlil
whatsapp
terreur
moord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi