Marrakech: Verkrachtende imam weer voor de rechter

marokko
6
11 mei '19
De man is reeds schuldig bevonden aan het verkrachten van zeven minderjarige meisjes maar keert terug naar de rechtbank voor een nieuwe veroordeling.
De voormalige imam van de Douar-bihalwane-moskee in Sti Fadmax in Marrakech, en tevens vader van twee kinderen, verschijnt in Marrakech voor het Hof van Cassatie voor een tweede hoorzitting. De man wordt beschuldigd van de verkrachting van zeven minderjarigen pupillen van de moskee. De meisjes van 9 tot 14 jaar oud studeerden de koran bij de imam.

De zaak kwam aan het licht nadat één van de meisjes in mei 2018 erin slaagde haar ouderlijke huis te ontvluchten. Het meisje was 16 jaar op het moment dat ze van huis wegliep en verdween na een huwelijksaanzoek uit angst dat ze als een niet-maagd zou worden buitengesloten en problemen voor haar familie zou veroorzaken. Ze werd gevonden op een busstation in Casablanca.

De gouverneur van Marrakech zorgde er voor dat de families de juiste medische en psychologische hulp kregen bij het verwerken van het trauma. De veroordeelde pedofiel moet, naast de gevangenisstraf van 5 jaar, elke familie van de slachtoffers tussen 10.000 en 30.000DH schadevergoeding betalen.

Verenigingen die zich inzetten voor vrouwenrechten en kinderbescherming hebben aangedrongen op een veel zwaardere straf voor de man.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
douar-bihalwane
sti fidmax
marrakech
pedofiel
imam
verkrachting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi