Meer voedselvergiftiging tijdens Ramadan

marokko
1
12 mei '19
Volgens een onderzoek van het Ministerie van Volksgezondheid is het aantal gevallen van voedselvergiftigingen toegenomen tijdens de maand Ramadan.

Volgens het onderzoek is de toename vooral te wijten aan het niet naleven van hygiënische richtlijnen in café's en restaurants. Anas Doukkali, minister van Volksgezondheid, heeft als reactie een onderzoekscommissie ingesteld die er op moet toezien dat er méér controle gaat plaatsvinden en om professionals in de horeca te wijzen op het belang van de richtlijnen.

De onderzoekscommissie gaat samen met ONSSA (de Marokkaanse voedingswaren autoriteit) de omvang van het probleem in kaart brengen. De minister roept om vooral het landelijke informatie nummer van de overheid (0801004747) te gebruiken om klachten van burgers te analyseren in het kader van de campagne "Alo Yakada".

© MAROKKO.NL 2019
marokko
ramadan 2019
voedselvergiftiging
onssa
alo yakada
anas doukkali
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?