Vermoedelijke huldiging Ajax op Museumplein

sport
0
12 mei '19
De vermoedelijke huldiging van voetbalclub Ajax is donderdag op het Museumplein vanaf 16. 00 uur. Officieel heeft Ajax nog een punt nodig voor de landstitel, maar na de zege zondag op FC Utrecht (4-1) lijkt Ajax zeker van de titel.

De club kan woensdag in de uitwedstrijd tegen De Graafschap voor de 34e keer landkampioen worden. De gemeente Amsterdam liet weten dat de voorbereidingen voor de eventuele huldiging maandag al beginnen. "De Amsterdamse driehoek, burgemeester, hoofdofficier van justitie en politiechef, hecht aan een feestelijke huldiging voor alle supporters van Ajax, maar zeker ook aan een veilig verloop. Hoewel het pas woensdag definitief duidelijk is of Ajax het landskampioenschap verovert, is het noodzakelijk om op maandag te starten met de voorbereidingen in verband met de openbare orde en veiligheid', stelt de gemeente.

Gemor over vroege tijdstip huldiging Ajax Op sociale media wordt geklaagd over het tijdstip van de eventuele huldiging donderdag van Ajax. De gemeente laat die om 16.00 uur beginnen, maar dat is veel supporters in het verkeerde keelgat geschoten. ,,Wij verdienen beter", luidt de kritiek.

,,Supporters die een heel jaar lang de meeste kosten en reistijd hebben gemaakt, wordt het onmogelijk gemaakt om bij een huldiging te zijn", vat een twitteraar bondig samen. Dat wordt ,,een huldiging zonder publiek", schrijft een ander. En: ,,Dit kan niet voor al die supporters die mee hebben geleefd dit seizoen. Mensen werken, moeten naar school of maken examens." Een ander wijst op de vele vrije dagen die de fans al hebben moeten opnemen voor uitwedstrijden.

In tweets wordt de gemeente verzocht de huldiging later die avond of op zaterdag te regelen. Een twitteraar heeft de oplossing: die voelt een griepepidemie aankomen.

© ANP 2019
ajax
justitie
landskampioenschap
fc utrecht
de graafschap
gemeente amsterdam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi