Marokkaanse tiener in Dublin doodgestoken op weg naar moskee (video)

buitenland
6
13 mei '19
Het slachtoffer, Azzam Raguragui, werd gedood toen hij naar verluidt op weg was om zijn vasten te verbreken bij een Iftar in de moskee

Een 18-jarige Marokkaanse tiener werd vrijdagavond omstreeks 20.00 uur onderweg naar de moskee doodgestoken in Dundrum, Dublin. De zwaargewonde tiener werd met spoed overgebracht naar het St James's Hospital, waar hij kort na aankomst aan zijn verwondingen overleed.

BBC meldt dat de politie een racistisch motief heeft uitgesloten en dat ze bij het onderzoek naar de dodelijke steekpartij worden geholpen door een andere tiener. De dader is nog op vrij voeten.

Een video van de ontroostbare moeder die omstanders vraagt om voor haar zoon te bidden circuleert op social media. "Goddank, bid alsjeblieft voor hem. Hij werd gedood als martelaar." hoor je de moeder zeggen. "God heeft hem in deze heilige maand uitgekozen. Hij stierf in deze heilige maand en op een vrijdag voor de Iftar." Ze riep mensen ook op kalm te blijven, het nieuws te volgen, de koran te reciteren en te bidden voor haar zoon.

Inna lillahi wa inna ilayhi raji'un.

© MAROKKO.NL 2019
dublin
moord
moskee
azzam raguragui
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi