Marokko investeert in rozen

economie
1
13 mei 9:28
De productie steeg van 2.500 ton per jaar tot meer dan 3.300 ton. Marokko wereldwijd 3e, Na Bulgarije en Turkije.
De productie van aromatische rozen in Marokko is de afgelopen drie jaar toegenomen, van 2500 ton per jaar vóór aanvang van het 'Marokko Groen' plan in 2007 naar ongeveer 3350 ton per jaar. Volgens de cijfers levert de Marokkaanse rozenindustrie enorme voordelen op voor het land, de productie en inkomsten van de producenten zijn de afgelopen jaren gestegen en zullen naar verwachting dit seizoen weer toenemen.

Marokkaanse deskundigen schrijven de toegenomen productie toe aan het akkoord dat in 2012 tussen producenten en de regering werd ondertekend. Het ministerie van Landbouw en Visserij zegt dat het plan 'Marokko Groen' grote waarde hecht aan het herstel en de ontwikkeling van lokale producten. Het ministerie wees erop dat het productieproces van de rozen door meer organisatie en structuur een opmerkelijke overgang heeft ondergaan.

"Er moet aanzienlijk worden geïnvesteerd in uitbreiding van het groeigebied in de regio" zegt Aziz Akhnous. Volgens officiële gegevens is ongeveer 880 hectare grond gewijd aan de teelt van aromatische rozen in Marokko, waardoor Marokko op de derde plaats komt, na Bulgarije en Turkije.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
rozen
turkije
bulgarije
aziz akhnous
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
terrorisme
gibraltar
rotterdam
verenigde staten
syrië
iran
daesh
afghanistan
olietanker
hardi n
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
eredivisie
afrika cup
rabat
moord
mohammed vi
hakim ziyech