Ierland: Moordverdachte Marokkaanse tiener Dublin geïdentificeerd

buitenland
6
13 mei '19
De Ierse politie is erin geslaagd om de moordenaar van de Marokkaanse tiener, afgelopen vrijdag in Finsbury Park in Dublin, te identificeren.

De Irish Times meldt dat de politie een tiener uit Zuid-Dublin heeft geïdentificeerd voor het doodsteken van Azzam Regragui.

De krant citeerde bronnen van de Ierse politie, ook wel bekend als Gardai, die zeggen dat de onderzoekers contact hebben met de verdachte en zijn familie. De verdachte is een bekende van de politie en heeft banden met een groep mannen uit Zuid-Dublin, die in het verleden eerder ernstige geweldsdelicten hebben gepleegd.

De Independent meldde dat de verdachte beweert dat hij "handelde uit zelfverdediging" toen hij het Marokkaanse slachtoffer dodelijk neerstak. Een andere tiener, die getuige was van de fatale steekpartij op de 18-jarige Marokkaan, heeft sinds zaterdag de politie bijgestaan ​​bij het onderzoek. Er zijn nog geen arrestaties verricht.

Veel verdriet
De Marokkaanse gemeenschap in Ierland heeft met verdriet en afschuw gereageerd op de dood van de 18-jarige. In een Facebook-bericht valt te lezen dat Azzam bekend stond als "vriendelijk, behulpzaam en gemakkelijk in de omgang."

Hoewel de politie een haatmisdrijf uitsluit, staat op de Facebook-pagina 'Waterford Against Racism' in een bericht dat "diegenen die online actief haat verspreiden een deel van de verantwoordelijkheid op zich moeten nemen voor de toenemende aanvallen op moslims".

Het Marokkaanse slachtoffer werd afgelopen vrijdag onderweg naar een Iftar in de lokale moskee doodgestoken. Hulpdiensten hebben tevergeefs het 18-jarige slachtoffer proberen te redden. De zwaargewonde tiener werd met spoed overgebracht naar het St. James's Hospital, waar hij kort na aankomst aan zijn verwondingen overleed.

© MAROKKO.NL 2019
ierland
dublin
moord
steekpartij
finsbury park
azzam raguragui
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi