Frankrijk onderschept 11 ton cannabis door steun Marokko

marokko
3
14 mei '19
De Franse politie heeft afgelopen vrijdag 11 ton cannabishars onderschept in de regio Besancon in oost-Frankrijk. Een nieuws record in Frankrijk sinds 1999.

Vrijdagavond heeft de Franse politie meerdere voertuigen, waaronder een vrachtwagen, onderschept op de autosnelweg A36 richting Parijs in het gebied Besançon. Er zijn vier personen aangehouden, waaronder een Italiaans staatsburger.

"De operatie werd uitgevoerd in het kader van een gerechtelijk onderzoek dat in 2017 werd geopend", aldus officier van justitie. Het onderzoek heeft het bestaan van "grootschalig verkeer tussen Marokko, Spanje, Frankrijk en België" aan het licht gebracht. De onderzoeken, uitgevoerd door de centrale directie van de gerechtelijke politie, werden "in nauwe samenwerking" met de Marokkaanse veiligheidsdiensten en gespecialiseerde eenheden van de Spaanse politie uitgevoerd.

De grootste inbeslagname in Frankrijk is nog steeds die van 23,5 ton cannabis die in 1999 in Boulogne-sur-Mer, in het noorden van Frankrijk, werd gemaakt.

© MAROKKO.NL 2019
frankrijk
drugsvangst
marokko
spanje
belgie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?