De Vries blijft op TV ondanks bedreiging Ridouan Taghi

algemeen
1
14 mei 20:51
Misdaadverslaggever Peter R. de Vries maakte dinsdag bekend dat hij op de dodenlijst staat van de voortvluchtige crimineel Ridouan Taghi. Ondanks de dreiging blijft hij op televisie te zien bij RTL Boulevard.
"Ik vind het uitstekend dat RTL niet zwicht voor dat soort bedreigingen", aldus De Vries. Zijn collega John van den Heuvel stond enige tijd niet achter de desk van het entertainmentprogramma nadat hij met dood was bedreigd. De Vries weet niet waarom hij op de dodenlijst staat van Ridouan T. "Ik denk zelf dat het te maken heeft met uitspraken over hem en zijn bende die ik heb gedaan in RTL Boulevard. Ik heb nogal gehekeld dat John van den Heuvel een tijdlang niet kon aanschuiven en heb gezegd dat het belachelijk was dat zo'n gangster dat kon bewerkstelligen. En ik heb ervoor gepleit dat huurmoordenaars een levenslange gevangenisstraf moeten krijgen. Dat is niet in zijn belang waarschijnlijk."

Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid vindt het "heel bitter" dat "taaie journalisten" als De Vries en Van den Heuvel soms veroordeeld worden tot een leven in "een soort beveiligde cocon. Dat mag toch niet zo zijn. Daar moet ik tegen vechten". Op het moeilijke parket van De Vries wil hij verder niet ingaan.

Op de strijd tegen dit soort bedreigingen "moeten we veel meer inzetten", zegt de minister. Hij stelt vast dat de onderwereld zich steeds vaker van deze praktijken bedient. "Het enige wat je kunt doen is lik-op-stuk, achter die partijen aangaan en ze in de kraag grijpen."
© ANP 2019
peter r. de vries
ridouan taghi
mocromaffia
justitie
ferdinand grapperhaus
john van den heuvel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
iran
caf
terrorisme
can 2019
golf
bosnië en herzegovina
duitsland
teheran
den haag
algerije
atlasleeuwen
casablanca
frmf
tanger
marrakech
ajax
politie
spanje
eredivisie
mohammed vi
rabat
moord
afrika cup
dgsn