Marrakech: Vondst foetus braakliggend terrein reden onderzoek abortuszaak

marokko
2
15 mei '19
Een piloot en twee artsen werden onlangs in Marrakech gearresteerd voor hun betrokkenheid bij illegale abortus en drugshandel.

De ontdekking van een foetus op een braakliggend terrein bij Mamar Annakhil in Marrakech heeft geleid tot de recente arrestatie van de piloot, een arts in opleiding aan het academisch ziekenhuis, en twee andere artsen. De daders spraken hun slachtoffers aan in het uitgaansleven in Marrakech en lieten op die manier weten dat vrouwen bij hun terecht kunnen voor abortussen.

"Illegale handel in drugs en het uitvoeren van abortus zonder medische verklaring", dit zijn de aanklachten tegen de in totaal vijf personen, meldt dagblad Al Massae.

De piloot gebruikte de vluchten voor zijn werk als dekmantel voor de aankoop van illegale drugs die vervolgens door de artsen werden gebruikt bij het uitvoeren van de illegale abortussen. De 24-jarige piloot, die in het laatste jaar van de opleiding bij de koninklijke vliegclub in Marrakech zit, ontmoette de medeplichtige arts (34) op een feest in Marrakech, waar ze besloten om samen dit lucratieve handeltje te beginnen.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
marakech
mamar annakhil
abortus
piloot
arts
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?