Peter R. de Vries: T. wil mij niets aandoen

algemeen
8
15 mei '19
Ridouan T., de meest gezochte crimineel van Nederland, heeft aan misdaadverslaggever Peter R. de Vries een persoonlijk bericht gestuurd.

Daarin laat hij De Vries weten dat hij de journalist helemaal niet om het leven wil laten brengen. Dinsdag zei de Vries dat het Openbaar Ministerie en de politie hem had verteld dat hij op de dodenlijst van T. staat. "Met schrik en verbazing las ik het nieuws dat ik volgens politie en justitie opdracht heb gegeven om jou te laten liquideren. Daar is niets van waar. Dat is een regelrecht verzinsel!!", zou T. aan De Vries hebben geschreven. "Ik heb geen enkele reden om jou iets aan te doen", zou hij daaraan hebben toegevoegd.

De Vries noemt de boodschap "heel opmerkelijk". "Ik keek er heel erg van op", zei hij woensdag tijdens een uitzending van RTL Boulevard.

Volksvijand
De Vries wil niet zeggen hoe de boodschap van T. tot hem kwam, maar zegt wel zeker te weten dat deze van de gezochte crimineel afkomstig is.

De vermeende brievenschrijver T. laat verder weten het onverklaarbaar te vinden dat politie en justitie hebben gezegd dat hij De Vries iets wil aandoen. "Ik daag hen uit om met informatie te komen. Dat kunnen ze niet, want die is er ook niet: het zijn allemaal leugens. Ik denk dat het hun opzet is om mij met dit soort berichtgeving te framen, mij in de beeldvorming als volksvijand neer te zetten."

Persoonlijke boodschap
De Vries kreeg vijf weken geleden summiere informatie van de politie dat er een moordaanslag op hem zou worden voorbereid en dat T. de opdrachtgever was. "In die vijf weken die volgden, kwamen er geen details erbij", zei de journalist tijdens de uitzending.

Of T. de waarheid spreekt, daarover zegt De Vries "niet naïef te zijn". Tegelijk hecht hij er toch waarde aan, omdat het zo'n persoonlijke boodschap is. "Als ik de gedetailleerde ontkenning tegenover de boodschap van de politie leg, ben ik geneigd om dat te geloven. Als het allemaal niet waar is, waarom zou hij dan die moeite doen. Kennelijk heeft hij het gevoel dit te moeten weerspreken, dat maakt het voor mij waardevol."

© ANP 2019
peter r. de vries
ridouan taghi
moordaanslag
mocromaffia
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi