'Stop met het omkopen van ambulance personeel'

marokko
0
16 mei '19
De Marokkaanse vereniging van privéklinieken (ANCP) heeft privéklinieken gevraagd om te stoppen met het omkopen van ambulance personeel, meldt Morocco World News

De ANCP reageerde snel op de geruchten over steekpenningen via patiënten en ambulancechauffeurs. De ANCP heeft alle klinieken per brief gevraagd om onmiddellijk te stoppen met de steekpenningen. De ANCP zegt ook dat zij alle middelen zullen inzetten om 'het beroep op te schonen'.

"Het lijkt erop dat sommige klinieken ambulancechauffeurs hebben omgekocht zodat patiënten naar de klinieken worden gebracht in plaats van naar het ziekenhuis," vertelde dokter Hachem Tyal, de plaatsvervangend directeur van de ANCP aan Morocco World News. "Het probleem is niet wijdverspreid," voegde hij eraan toe. "Het is niet gebruikelijk, maar alle gevallen moet worden gestopt."

Belastingontduiking De integriteit van privéklinieken kwam al eerder onder vuur te liggen nadat Zouhair Chorfi, Ministerie van Financiën en Economie, de Marokkaanse privégezondheidssector beschuldigde van ernstige onderrapportage van het belastbaar inkomen. "Wat betekent het als ik naar een privékliniek ga en mij wordt verteld dat ik niet per cheque kan betalen? Het moet stoppen! Corruptie moet stoppen", aldus Chorfi in de laatste vergadering over belastingheffing. De ANCP reageerde ontkennend op  beschuldigingen en diende een formele klacht in tegen Chorfi vanwege zijn "sensationele en onverantwoordelijke" verklaring.

De situatie heeft geleid tot een herziening van de beroepsethiek en de ANCP is momenteel bezig met het ontwikkelen van een nieuwe kader dat binnenkort zal worden gepresenteerd.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
zorg
ambulance
ancp
belastingontduiking
steekpenning
zouhair chorfi
privekliniek
hachem tyal
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?