Museumplein eert Nouri

algemeen
3
16 mei '19
De vader en broer van Abdelhak Nouri zijn donderdag op het podium verschenen bij de huldiging van Ajax. De spelers droegen de 34e landstitel op aan de talentvolle speler, die door hartfalen ernstig hersenletsel heeft opgelopen.

Ze kregen de beker en schaal overhandigd door aanvoerder Matthijs de Ligt terwijl de supporters vanaf een bomvol Museumplein "Nouri" scandeerden. De vader bedankte de fans en zei: "De droom van mijn zoon is uitgekomen". Hij bedankte de fans en memoreerde aan de woorden van zijn zoon, die altijd zei: "Wij zijn Ajax, wij zijn de beste". Daarop zong het plein massaal: "We love you Nouri, we do".

De Ajacieden dragen allemaal het kampioensshirt met het nummer 34, het oude rugnummer van het grote talent. Voordat ze het podium rond 16.45 uur opgingen, begroetten ze vader en broer Nouri.

Halsema
Burgemeester Femke Halsema werd tijdens haar korte speech uitgefloten en bekogeld met blikjes bier. Ajax-directeur Edwin van der Sar en Matthijs de Ligt wisten nog net een en ander op te vangen dat naar het podium werd gegooid.

Het Museumplein in Amsterdam is helemaal vol voor de huldiging van Ajax. Niemand mag er meer bij. De spelers werden door een uitzinnige menigte onthaald op het podium. Het plein was door de fakkels in rode rook gehuld. Op het podium ontstond een brandje, dat snel was geblust.

© ANP 2019
abdelhak nouri
ajax
matthijs de ligt
amsterdam
femke halsema
edwin van der sar
brand
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi