Algerije verhoort urenlang Marokkaanse journalist

buitenland
0
16 mei 22:11
Gisteravond hebben de Algerijnse autoriteiten een Marokkaanse Al Hurra-journalist na aankomst uit de VS urenlang verhoor en weer gedeporteerd.
Bij aankomst van zijn vlucht uit Washington werd Abdellah Imassi op de luchthaven Houari Boumediene in Algiers onmiddellijk gearresteerd door leden van de veiligheidstroepen. Na te zijn ondervraagd werd hij door de Algerijnse autoriteiten weer op een vlucht naar de Verenigde Staten gezet.

De in de VS wonende Marokkaanse journalist werkt voor Al-Hurra, een Amerikaanse televisiezender die programma‚Äôs uitzendt in de Arabische taal en zich voornamelijk richt op publiek in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. De zender wordt gefinancierd door het Congres van de Verenigde Staten.


In het verleden zijn eerder Marokkaanse journalisten verhinderd verslag te doen van gebeurtenissen in Algerije. Bij de presidentsverkiezingen van 2014 mocht een team van 2M de peilingen niet verslaan. Marokko heeft in mei 2017 een Algerijnse journalist in Al Hoceima aangehouden en vervolgens weer naar Algerije uitgezet.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
al-hurra
algerije
abdellah imassi
journalist
verhoor
deportatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
dgsn
moskee
racisme
terrorisme
arrestatie
vn
israel
palestina
arie slob
duitsland
atlasleeuwen
casablanca
frmf
tanger
marrakech
ajax
politie
spanje
eredivisie
mohammed vi
rabat
moord
afrika cup
daesh