Marokko koopt Apache helikopters van de VS

marokko
15
17 mei '19
Marokko zal de komende twee jaar AH-64 Apache militaire helikopters van de VS kopen.
De Marokkaanse regering overwoog twee helikoptermodellen, de Amerikaanse AH-64 Apache en de Turske T-129 ATAK-helikopters, en koos vorig jaar uiteindelijk voor het Amerikaanse model. De AH-64 Apache is één van 's werelds meest geavanceerde gevechtshelikopters en is breed inzetbaar omdat deze meerder rollen kan vervullen. De Apache wordt door het Amerikaanse leger en andere internationale eenheden gebruikt. Zo werd de AH-64 gebruikt in de Golfoorlog en in conflicten in Irak, Afghanistan, Libië en Jemen. Marokko kan deze helikopters gebruiken in de strijd tegen drugshandel en illegale migratie. 

Marokko is straks het tweede Afrikaanse land dat gebruik maakt van de de Apache machine. Egypte heeft in 1995 haar vloot gekocht. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken maakte vorige week bekend bezig te zijn met de verkoop van 24 AH-64 Apache-aanvalshelikopters aan Qatar.

De aanschaf van de Apache-helikopters is al sinds vorig jaar aanstaande, maar het tijdschema voor de levering is nog maar net bekend. "Marokko heeft dringend behoefte aan nieuwe geavanceerde aanvalshelikopters", aldus een bron tegenover Le360. Marokko ontving tussen 2014 en 2018 zo'n 62% van zijn wapens van de VS. De militaire begroting van Marokko was in 2018 zo'n 34,7 miljard DH.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
helikopter
apache
krijgsmacht
vs
leger
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi