Marokko koopt Apache helikopters van de VS

buitenland
16
17 mei 16:17
Marokko zal de komende twee jaar AH-64 Apache militaire helikopters van de VS kopen.
De Marokkaanse regering overwoog twee helikoptermodellen, de Amerikaanse AH-64 Apache en de Turske T-129 ATAK-helikopters, en koos vorig jaar uiteindelijk voor het Amerikaanse model. De AH-64 Apache is één van 's werelds meest geavanceerde gevechtshelikopters en is breed inzetbaar omdat deze meerder rollen kan vervullen. De Apache wordt door het Amerikaanse leger en andere internationale eenheden gebruikt. Zo werd de AH-64 gebruikt in de Golfoorlog en in conflicten in Irak, Afghanistan, Libië en Jemen. Marokko kan deze helikopters gebruiken in de strijd tegen drugshandel en illegale migratie. 

Marokko is straks het tweede Afrikaanse land dat gebruik maakt van de de Apache machine. Egypte heeft in 1995 haar vloot gekocht. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken maakte vorige week bekend bezig te zijn met de verkoop van 24 AH-64 Apache-aanvalshelikopters aan Qatar.

De aanschaf van de Apache-helikopters is al sinds vorig jaar aanstaande, maar het tijdschema voor de levering is nog maar net bekend. "Marokko heeft dringend behoefte aan nieuwe geavanceerde aanvalshelikopters", aldus een bron tegenover Le360. Marokko ontving tussen 2014 en 2018 zo'n 62% van zijn wapens van de VS. De militaire begroting van Marokko was in 2018 zo'n 34,7 miljard DH.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
helikopter
apache
krijgsmacht
vs
leger
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
iran
caf
can 2019
bosnië en herzegovina
teheran
duitsland
den haag
om
algerije
golf
atlasleeuwen
casablanca
frmf
tanger
marrakech
ajax
politie
spanje
eredivisie
mohammed vi
rabat
moord
afrika cup
dgsn