Vrouw bedwelmt en besteelt Tinder-dates

algemeen
3
17 mei '19
Tegen een 36-jarige vrouw die Tinder-dates zou hebben gedrogeerd om ze daarna te bestelen, is voor de rechtbank in Den Haag achttien maanden celstraf geëist.

Verdachte Katherine C. G. werd medio februari opgepakt en vastgezet nadat een man uit Gouda met wie zij in een café was, opeens onwel was geworden. In het ziekenhuis bleek dat hij het zware kalmeringsmiddel clonazepam in zijn bloed had. De verdachte heeft bekend dat ze drie pillen in zijn bier had gedaan toen hij naar het toilet was. Uit zijn portemonnee stal ze 30 euro, zijn bankpas en ze pakte de autosleutels, zei de aanklaagster. Personeel haalde de politie erbij, die de vrouw verhoorde. De verdachte had toen strips met zeker 25 pillen bij zich, onder meer in haar onderbroek. In haar koffer zaten nog eens 75 pillen.

De officier van justitie vond diefstal met geweld, met voorbedachten rade, bewezen. Ook enkele andere mannen - die in haar telefoon stonden - hebben bij de politie verklaard dat ze tijdens een date met de verdachte waren bedwelmd. Maar zij deden geen aangifte, uit schaamte of omdat het niet meer was te bewijzen, aldus de aanklaagster.

De vrouw was sinds begin februari in Nederland vanwege een relatie met iemand in Spijkenisse, maar dat liep fout waardoor ze opeens op straat stond. De man uit Gouda haalde haar op, na contact via internet, waarna ze naar de kroeg in Gouda gingen. C.G. ontkende dat ze vooraf al had bedacht de man te bedwelmen met de pillen, die ze zelf zei te gebruiken tegen paniekaanvallen. Ze stelde dat "deze foute beslissing waarvan ze veel spijt had" opeens in haar opkwam, omdat ze geld nodig had voor haar terugreis naar Peru.

De aanklaagster vond dat onaannemelijk en wees erop dat alles duidde op een plan.

© ANP 2019
tinder
den haag
diefstal
cafe
justitie
nederland
gouda
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi