Suriname laat terreurverdachte vrij

buitenland
0
18 mei 17:43
De rechter in Suriname heeft Nasr I. , een van de twee broers die verdacht worden van betrokkenheid bij terrorisme, vrijdag in vrijheid gesteld. De rechter gaf geen reden voor het vrijlaten van de terreurverdachte.
Zijn broer Raoul A. moet in de gevangenis blijven. De broers hebben de Nederlandse nationaliteit. De rechter wijst op 14 juni vonnis in de zaak.

De twee broers zaten samen vast sinds juli 2017. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste eerder dit jaar respectievelijk zes en vier jaar celstraf tegen A. en I. Volgens de aanklager hebben de broers zich schuldig gemaakt aan deelneming aan een terreurorganisatie, financiering van terrorisme, ronselen voor de gewapende strijd in Syrië en bezit van munitie.

De officier van justitie heeft zich voor een groot deel van de bewijsvoering gebaseerd op vele chatberichten die op de telefoons van I. en A. zijn aangetroffen. Hieruit bleek dat vooral A. zich vaak zeer extreem uitte. Volgens A. heeft het OM zeer selectief geput uit de chats.

A. heeft toegegeven dat hij een korte periode in de ban van Daesh is geweest, maar dat hij na enkele maanden al op andere gedachten kwam en nooit is geradicaliseerd.
© ANP 2019
terrorisme
syrië
suriname
om
daesh
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
egypte
arrestatie
syrië
iran
moskee
onderwijs
donald trump
mohamed morsi
turkije
benjamin netanyahu
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech