VN-rapport: 1,4 miljoen Marokkanen ondervoed

buitenland
5
19 mei 10:37
Uit een recent VN-rapport blijkt dat 1,4 miljoen Marokkanen ondervoed zijn en 5,7% van de Marokkanen van 2015 tot 2017 zijn getroffen door ernstige voedselonzekerheid.
Dat is meer dan de 1.3 miljoen in de periode van 2014 tot 2016. De Food and Agriculture Organisation (FAO) van de VN heeft vorige week deze cijfers bekendgemaakt in haar jaarverslag dat statistieken bevat tot 2017.

De FAO spreekt van "ondervoeding" wanneer iemand gedurende één jaar niet in staat is om voldoende voedsel binnen te krijgen om aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid te voldoen voor; normale groei en ontwikkeling, en een actief en gezond leven. Volgens het rapport zijn 52 miljoen mensen in Noord-Afrika en het Nabije oosten ondervoed, en lijden dus aan chronisch voedseltekort. Deze cijfers bevatten echter geen gegevens van Bahrein, Libië, Qatar, Palestina en Syrië, dus de werkelijke cijfers zijn zelfs veel hoger. Voedselonzekerheid kan ontstaan door het gebrek aan voedsel, onvoldoende koopkracht, onjuiste distributie of ontoereikend voedsel in het huishouden.

De stijging van de cijfers in Marokko kunnen worden verklaard door de ernstige droogte in 2016 in Marokko, de ergste droogste in 30 jaar had een aanzienlijke impact op de graanproductie in het hele land. 120.000 mensen verloren tussen 2015 en 2016 hun baan in de landbouwsector, en het land kende dat jaar een algemene daling van het BNP van 3,3%.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
vn
honger
voedseltekort
ondervoeding
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
egypte
arrestatie
moskee
onderwijs
mohamed morsi
syrië
saoedi-arabie
donald trump
moslimbroederschap
morsi
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech