Onderzoek: Marokkanen behoren tot meest boze mensen ter wereld

marokko
7
20 mei '19
Blijkt uit onderzoek onder meer dan 150.000 mensen over de hele wereld.
Het Gallup Institute of Studies bracht een rapport uit over het positieve en negatieve sentiment van alle volkeren wereldwijd. Het rapport was opgesteld op basis van een onderzoek onder meer dan 150.000 mensen en 140 landen waaruit bleek dat Arabische volken, waaronder Marokkanen, een negatieve kijk hebben op het leven en hoog scoren op de lijst van meest boze mensen ter wereld. 

Het immateriële deel van het leven (gevoelens en emoties), welke niet worden weergegeven door traditionele economische indicatoren zoals het BNP, wordt in het onderzoek gemeten door vragen te stellen over gevoelens en emoties van de dag vóór de enquête, aldus de verklaring van het onderzoeksinstituut. Enkele voorbeelden van vragen uit het onderzoek waren "Voelde je je gisteren comfortabel genoeg?" en "Ben je gisteren boos geweest?" Ruim 41% van de Marokkanen gaf toe dat ze de dag voordat ze werden ondervraagd "erg boos" waren. Met een negatieve ervaringsindex van 43 was Marokko één van de landen met de "hoogste negatieve ervaringen." Tsjaad (54), Niger (50) en Sierra Leone (50) stonden bovenaan de lijst.

Latijns-Amerika vertegenwoordigde negen van de tien gelukkigste landen ter wereld. Indonesië was het enige niet-Latijns-Amerikaanse land in de categorie "hoogste positieve ervaringen". Paraguay, dat bovenaan de lijst stond met een positieve ervaringsindex van 85, heeft volgens Gallup de wereldwijde gelukswedloop geleid sinds 2015. Naast de cijfers over negatieve en positieve ervaringen zegt het rapport dat veel landen over de hele wereld te maken hebben met hoge spanningen en stress, geleid door de Amerikanen (55%) en de Grieken (51%).

Volgens statistieken van het Marokkaanse centrale bureau voor statistiek (HCP), die cijfers bijhoudt over de sociaaleconomische prestaties van het land, ervaart een grote meerderheid van de Marokkanen een diep gevoel van pessimisme over de toekomst. Volgens HCP is die grimmige kijk op het leven een reactie op harde financiële situaties, waarbij 82% van het Marokkaanse volk zegt dat ze in 2019 geen geld gaan kunnen sparen.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
onderzoek
geluk
boos
hcp
gallup institute
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi