Saoedi-Arabië onderschept raket richting Mekka

buitenland
14
20 mei 18:28
De luchtverdedigingskrachten van Saoedi-Arabië onderschepten twee Houthi-ballistische raketten boven Taif, één op weg naar Mekka en de andere richting Jeddah.
De luchtverdedigingstroepen van het Saudische koninkrijk waren in staat om de ballistische raketten te vernietigen. Er wordt nog gewacht op een formele verklaring van de Saoedische autoriteiten. De aanval komt een dag nadat Saoedi-Arabië verschillende staten uit de regio heeft uitgenodigd voor crisisoverleg vanwege de recente spanningen in de Golfregio.

De Jemenitische regering heeft de Houthi-poging om zich op Mekka te richten nadrukkelijk veroordeelt en voegt eraan toe dat de aanval op de heilige plaats "een volwaardige terroristische daad" is. Volgens een correspondent van Al Arabiya landden de fragmenten van de raket in Wadi Jalil, die zich uitstrekt tot Mekka, en merkt op dat dit de tweede keer is dat de Houthi-milities proberen de heilige stad te bereiken.

Eerder in maart waarschuwden de Houthi-milities in Jemen dat ze aanvallen konden lanceren op hoofdsteden van Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. "We hebben luchtfoto's en coördinaten van tientallen hoofdkwartieren, faciliteiten en militaire bases van de vijand", zei Yahy Saree, woordvoerder van Houthi-militie in verklaringen die werden gedeeld door het Al-Masirah-kanaal van de militie.

"De legitieme doelen van onze strijdkrachten strekken zich uit tot de hoofdstad van Saoedi-Arabië en het emiraat van Abu Dhabi," zei hij. De aan Iran gelieerde Houthi-milities hebben Saoedi-Arabische grenssteden en Riyadh aangevallen met ballistische raketten en in het verleden ook drone-aanvallen op de luchthavens van Abu Dhabi en Dubai opgeëist.
© MAROKKO.NL 2019
saoedi-arabie
jemen
raketaanval
houthi
milities
mekka
jeddah
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
iran
donald trump
can 2019
afrika cup
caf
teheran
egypte
syrië
washington
pvv
atlasleeuwen
casablanca
frmf
tanger
marrakech
ajax
spanje
politie
eredivisie
mohammed vi
hervé renard
rabat
daesh
hakim ziyech