Marokkaanse jongeren planten olijfbomen in synagoge, kerk en moskee

buitenland
3
20 mei 20:32
Het initiatief is onderdeel van een actie genaamd "Planten van de broederschap".
Jongeren in Casablanca hebben afgelopen vrijdag drie olijfbomen geplant in de Neve Shalom-synagoge, de kathedraal Notre-Dame de Lourdes en de moskee Zaouia Harakia Kadiria in de oude medina.

Het initiatief gebeurt in nagedachtenis van de slachtoffers van de terroristische aanslag van 16 mei 2003 in Casablanca waarbij 33 doden vielen, naast de 12 zelfmoordterroristen. Het initiatief komt van 20 verenigingen uit Oujda, Fez, Rabat, Essaouira, Marrakech en Brussel. 

Christenen, moslims en joden leven al eeuwenlang vredig samen in Marokko en de initiatiefnemers willen met dit gebaar de waarden van broederschap en saamhorigheid versterken en oproepen tot het blijven vechten tegen extremisme.

De rabbijn van de Neve Shalom-synagoge, Jacky Sebag, benadrukt dat de actie de geest van broederschap en coëxistentie tussen alle religies weerspiegelt. "Dit initiatief is zeer lovenswaardig", zei pater Germain Goussa, die benadrukt dat religie mensen verenigt en niet verdeelt. In de rijke geschiedenis van het Marokkaanse koninkrijk is er altijd sprake geweest van wederzijdse acceptatie, voegde hij eraan toe.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
casablanca
broederschap
olijfbomen
synagoge
kerk
moskee
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
egypte
arrestatie
syrië
iran
moskee
onderwijs
donald trump
mohamed morsi
turkije
benjamin netanyahu
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech