Egypte verwijdert Polisario-vlag van Afrika Cup website na kritiek Marokko

marokko
1
21 mei '19
Het organiserend comité voor de CAN 2019 heeft de vlag van SADR uit het ticketingsysteem van de website verwijderd.
Het besluit om de vlag te verwijderen komt nadat de Marokkaanse nationale voetbal federatie (FRMF) contact heeft gezocht met het organiserend comité en de Afrikaanse voetbalfederatie (CAF) om de "provocerende zet" aan te vechten. De Egyptische voetbalbond zegt dat het niet zelf verantwoordelijk was voor de plaatsing van de vlag maar dat een "buitenlands bedrijf" verantwoordelijk is voor het beheer van het ticketplatform.

De opname van de vlag werd sterk veroordeeld door Marokkaanse media die de positie van Egypte met betrekking tot de territoriale integriteit van Marokko in twijfel trekken, aangezien de Sahrawi Arab Democratic Republic (SADR) geen lid is van het CAF of van de FIFA.

Het is niet de eerste keer dat Egypte Marokko heeft geprovoceerd met betrekking tot het conflict in de Westelijke Sahara. Vorige maand veroordeelde een Marokkaanse delegatie de aanwezigheid van een Polisario-delegatie op een conferentie van de Afrikaanse Unie (AU) in Egypte. De Egyptische ambassadeur in Rabat ontkende echter dat Egypte vijandige bedoelingen heeft inzake de territoriale integriteit van Marokko en benadrukt dat Cairo een "zeer sterke bondgenoot" is voor Marokko en de belangen van Rabat nooit zal uitdagen. Volgens de ambassadeur was de aanwezigheid van Polisario een eis van de AU. "Ik kan u verzekeren dat onze positie in de Westelijke Sahara duidelijk is, Egypte heeft nooit polisario erkend en zal deze nooit erkennen." voegde hij eraan toe.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
polsario
afrika cup
can 2019
sadr
vlag
egypte
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi