NGO roept op tot verbod Taraweeh gebeden die verkeer belemmeren

buitenland
11
21 mei 19:49
Het "Nationale Front tegen Extremisme en Terrorisme" roept de Marokkaanse overheid op in te grijpen bij moskeegangers die op straat bidden en het verkeer belemmeren.
De organisatie vraagt de overheid de moskeegangers te verzoeken niet te bidden in het midden van wegen, straten en op de tramrails om te voorkomen dat het verkeer wordt stilgelegd. Vooral tijdens de ramadan is het druk in de moskeeën, met name tijdens de taraweeh gebeden zorgt de biddende mensenmassa voor onbegaanbare stoepen en wegen. 

De vereniging greep de gelegenheid aan om de voorstanders van "politieke islam" in Marokko te beschuldigen de ideeën van "moslimbroederschap en wahabisme" te bevorderen. "Het is dwaas wanneer de overheid en de moskeeën de gebedshuizen bouwen volgens allerlei normen maar dat teniet laat doen door het beeld te laten schetsen dat de overheid het volk niet voorziet van voldoende gebedsruimte", valt te lezen in de verklaring.

In de verklaring benadrukte de organisatie ook haar solidariteit met de Assabah-journalist die onlangs de taraweeh gebeden bestempelde als "totale anarchie".
© MAROKKO.NL 2019
marokko
taraweeh
ramadan
verkeer
moskee
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
iran
donald trump
manama
palestina
can 2019
teheran
zwemwater
geert wilders
pvv
afrika cup
atlasleeuwen
casablanca
frmf
tanger
marrakech
ajax
spanje
politie
eredivisie
mohammed vi
hervé renard
rabat
daesh
hakim ziyech