Casablanca: Mishandelde komiek trekt klacht tegen politieagent in

buitenland
1
22 mei 9:47
De Marokkaanse komiek Amine Radi heeft zich gisteren op de website Febrayer nog een keer uitgesproken over de handtastelijke politieagent in Casablanca afgelopen zaterdag.
De komiek legde de mishandeling vast op beeld en werd live uitgezonden op Instagram en Facebook. "Ik wil deze kwestie voor eens en voor altijd vergeten". De komiek vertelt vervolgens wat er voorafging aan de confrontatie met de agent. "Ik kwam terug van Bernoussi, er was geen rood licht of rotonde, de politieman kwam uit het niets en zei dat ik moest stoppen en noemde me een ezel". Amine Radi zegt ook dat hij het recht heeft iemand te filmen die hem aanvalt. "Het is geweld," benadrukt hij.

Als reactie op mensen die op sociale netwerken beweren dat de komiek zelf schuldig zou zijn van provocatie richting de agent, zegt hij: "het beste wat ik kon doen was lachen, ik wist niet wat er gebeurde, ik werd aangevallen." Amine Radi zei ook dat zelfs ná de live uitzending de confrontatie met de agent verder ging en dat zijn telefoon in beslag was genomen.

Na het incident zou de politieleiding zijn aangekomen. "We gingen naar het bureau waar de politieleiding me welkom heette. Het was een warm welkom", zegt de komiek. "Ik ben een Marokkaanse staatsburger en heb nooit problemen gehad met politieagenten. Een baan in de volle zon tijdens de maand Ramadan is moeilijk en ik weet niet hoe deze politieman zijn dag heeft doorgebracht. Ik maakte de video omdat ik alleen was. Mijn telefoon was mijn getuige."

Ondanks zijn "sterke positie" heeft de komiek toch zijn klacht tegen de politieagent ingetrokken. "Ik heb er geen baat bij als hij wordt gestraft, en ondanks het onderzoek en de interne procedure, heb ik geen wrok tegen hem," sluit hij af.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
casablanca
amine radi
komiek
politiegeweld
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
egypte
arrestatie
syrië
iran
moskee
onderwijs
donald trump
mohamed morsi
turkije
benjamin netanyahu
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech