Israëlische dadels in Marokko: ONSSA vraagt consumenten alert te zijn

marokko
3
22 mei '19
Elke Ramadan keert de jaarlijkse ophef over de invasie van Israëlische dadels op de Marokkaanse markten weer terug
Maandag heeft de Marokkaanse voedingswaren autoriteit (ONSSA) een checklist gepubliceerd voor het achterhalen van het land van herkomst van de dadels.

ONSSA stelt eisen aan de etikettering van geïmporteerde dadels zoals de aanwezigheid van NAW-gegevens van de importeur, de importdatum en het land van herkomst. Het bureau riep consumenten op aandacht te besteden aan de etiketten en met name te letten op aanwezigheid van deze gegevens en de klasse waartoe de dadels behoren.

De nationale campagne voor de boycot van Israëlische producten in Marokko, ook wel bekend onder de naam BDS (verwijzend naar de termen Boycott, Desinvestering en Sancties) onthulde de massale aanwezigheid ​​van Israëlische dadels op Marokkaanse markten. "De Israëlische dadels op markten in Casablanca komen legaal het land binnen, hetzij via Jordanië of Zuid-Afrika en worden bewust geclassificeerd als "onbekend", legt Al-Walus, woordvoerder van BDS uit tegenover Alyaoum24.

Al-Walus benadrukte de noodzaak voor Marokkaanse consumenten om niet deel te nemen aan de aankoop van deze Israëlische dadels, die ondanks alle kritiek nog steeds de Marokkaanse markt betreden. Tegenstanders van Israëlische normalisatie houden de regering verantwoordelijk voor de aanhoudende invoer van Israëlische dadels. De dadels zijn legaal maar worden op sluwe wijze op Marokkaanse markten verkocht.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
dadels
onssa
israel
boycot
bds
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi